G-K1Y8KS9GT7 aanbod - Je basis in balans

aanbod

 

Wanneer je lijf rust ervaart, ontstaat er ruimte in je hoofd.

De schrik zit nog in haar lijf.

Het kan zo onschuldig lijken. Die gebroken arm, verstuikte enkel, gekneusde rug, geïrriteerde voet. Het herstelt allemaal vanzelf, met een verbandje of gips als dat nodig is. Wat we vergeten is dat het leed daarna vele malen (onzichtbaarder en) groter kan zijn: bang om weer te vallen, je te verstappen. Misschien vermijd je zelfs die bepaalde activiteit wel!

 

Een grote schreeuw van de mega glijbaan, die door merg en been gaat. Wat gebeurt daar? Je kijkt op, en ziet onderaan de glijbaan je dochter schreeuwend van de pijn en als een malle drukken op haar knie. Paniek en tranen. Einde dagje pretpark, niks leuks meer aan als je niet kunt staan op je pootje.

Dan begint het proces, knie blijkt uit de kom geweest en de kniebanden flink opgerekt. Het herstel is lang en de angst om haar knie en haar been te gebruiken zit diep. Liever niet bewegen, stel je voor dat die gruwelijke pijn weer terug komt..

Gelukkig is er een goeie fysio die het leeuwendeel aan werk doet, ze herstelt goed. Maar de angst blijft dat het nog een keer gebeurt. De schrik zit nog in haar lijf.

De angst zit diep in zijn lijf.

Je zoon is fanatiek voetballer en breekt met voetballen op straat zijn elleboog. Gewoon, op de stoep even het afstapje niet gezien. Gips, herstellen, fysio, je herkent het wel. Chirurg is uiterst tevreden, 100 procent herstel met een arm, dat mag hij graag zien. En dan gebeurt het, heel langzaam. ‘Mam ik haal die ballen aan de linkerkant nooit meer uit het goal. Ze hebben het in de gaten dat ik links niet goed genoeg ben, ze stuiteren om m’n oren’. Nog meer training, zelfs keeperstraining. Wat blijkt, zoonlief durft niet meer op links te vallen, stel je voor dat hij weer die elleboog breekt. Uitleggen helpt niet, de angst zit diep in zijn lijf.

Wanneer het niet vanzelf overgaat.

Sportende kinderen, iedereen kent ze. Wanneer ze fanatiek zijn, ligt een blessure op de loer. En dan? De meeste kinderen herstellen en gaat weer vrolijk verder sporten. Sommige kinderen blijven er een beetje in hangen.

Herken je dit ook? Bij je kind of bij jezelf of je partner? Angst in je lijf, bang om te vallen, schrik hebben dat de pijn weer terug komt? Je kind wil niet meer naar voetbal, want: ‘ik word toch nooit een goeie keeper’? Je dochter wil niet meer handballen, want: ‘dat ga ik weer door mijn enkel, o jee, daar komt die pijn weer’?

Jij als ouder baalt ook dat je kind steeds maar erin blijft hangen, terwijl er lichamelijk niets meer aan de hand is, je het al tien keer hebt uitgelegd dat je arm niet op dezelfde plek kan breken, dat die enkel echt niet gebroken is.

Stel je voor dat je kind weer het plezier terug krijgt in sporten, dat de wereld weer aan zijn voeten ligt? Stel je voor dat jij weer alles in je leven kunt doen, zonder na te denken over je pijnlijke rug of geïrriteerde voet?

Dat zou pas lekker zijn!

Wat is nodig?

We kijken samen wat er aan de hand is, we stellen een doel. Ik werk vooral met reflexintegratie, maar ook aromatherapie, tafelopstellingen en therapeutisch tekenen hoort erbij. Ik kijk wat nodig is en stem op jullie af.

Mijn ervaring is dat je gemiddeld 5 behandelingen nodig hebt om verandering te zien. Uiteraard is iedereen anders, dus we kijken samen wat mogelijk is.

Mijn tarief is € 82,- per uur.

Het plezier in bewegen terug door reflexintegratie!

Jij als ouder baalt ook dat je kind steeds maar erin blijft hangen, terwijl er lichamelijk niets meer aan de hand is, je het al tien keer hebt uitgelegd dat je arm niet op dezelfde plek kan breken, dat die enkel echt niet gebroken is.

Stel je voor dat je kind weer het plezier terug krijgt in sporten, dat de wereld weer aan zijn voeten ligt? Stel je voor dat jij weer alles in je leven kunt doen, zonder na te denken over je pijnlijke rug of geïrriteerde voet?

Dat zou pas lekker zijn!

 

Dit is zeker mogelijk. Door met het lijf te werken, de angst, het trauma op te lossen. Het lijf heeft celgeheugen. Vaak denken we zoveel en vergeten daarbij ons lijf, terwijl dat lijf vele malen groter is dan ons hoofd. We onthouden veel in ons hoofd en staan er niet bij stil dat ons lijf ook veel onthoudt. Alle cellen van ons lijf hebben geheugen. Het lijf heeft zich schrap gezet tijdens de val, je laten draaien toen je van het stoepje viel. Wanneer een zelfde soort situatie zich later voordoet, denkt het lijf weer aan dat moment en ervaart het weer die stress of die angst. Het lijf grijpt terug op primaire reflexen om te kunnen overleven.

 

Ga je niet met die stressreactie aan de slag dan blijft de angst. Sterker nog, die wordt steeds groter. Met alle gevolgen van dien. Terwijl het enige dat nodig is, is het lijf laten weten hoe het ook kan. Wat ik met reflexintegratie doe, is het lijf laten voelen wat het zelf nog even niet kan. Wanneer het lijf weer weet hoe het moet, kan het lichaam het ook weer zelf oplossen. Dit heet het zelfhelend vermogen.

 

En daar kan ik jullie bij helpen.

Neem daarom vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken we hoe we jou of jouw kind weer zonder angst en schrik in het lijf kunnen laten zijn!

 

|

Linda luistert goed naar haar gevoel en dat vind ik fijn, want dan hoef ik niet te praten.

– Twan, 16 jaar –

|

Als ik bij Linda op tafel ben geweest, voel ik me rustig en ontspannen.

– Aron, 11 jaar –

Wil je ook je kind in vrijheid laten bewegen?

Geheel vrijblijvend en voor meer informatie plannen we een telefonische afspraak van een half uur.
Daarna weten we of we samen aan het werk kunnen gaan.

Linda van der Voort

06-45834758

15 + 14 =

Je basis in balans    —    06-45834758    —    linda@jebasisinbalans.nl